• Na drugoj zvaničnoj sjednici programsko-organizacijskih tijela SKP, u Dubrovniku 04.03.2018., za direktora Programa SKP 2018 imenovan je prof. dr. sc. BAHRIJA UMIHANIĆ (Bosna i Hercegovina), sveučilišni profesor, poduzetnik i ex predsjednik Vlade Tuzlanske županije u BiH.
 • Za predsjednika Organizacijskog komiteta SKP 2018 izabran je LUKA BURILOVIĆ (Hrvatska), predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK).
 • Za jednog od potpredsjednika Organizacijskog komiteta SKP 2018 imenovan je STJEPAN ŠAFRAN (Hrvatska), ugledni poduzetnik iz Zagreba, vlasnik i predsjednik kompanije „Metal Product“ d.o.o. Zagreb, Hrvatska i dobitnik najvišeg Priznanja za životno djelo u poduzetništvu „Stvaratelji za stoljeća“.
 • Za predsjednika Međunarodnog programskog odbora SKP 2018 izabran je prof. dr. sc. SINIŠA ZARIĆ (Srbija), profesor na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Beogradu, dugogodišnji generalni direktor „Beogradskog sajma“ i član Upravnog odbora MEF PERSPEKTIVE.
 • Za jednog od potpredsjednika Međunarodnog programskog odbora SKP 2018 imenovan je dr. BERNHARD PRESTEL (Švicarska/Njemačka), ugledni poduzetnik.
 • Donesena je odluka da „EXPO.SKP.CROATIA“ bude gospodarska izložba zemlje domaćina – Hrvatske, a da drugi zainteresirani svoju ponudu prezentiraju kroz konkretne prezentacije/promocije u okviru zvaničnog Programa SKP.
 • Donesena je odluka da odstupanje od utvrđene strukture sudionika SKP 2018 može biti do maksimalno 20%.
 • Prva zvanična prezentacija SKP 2018 održana je sredinom kolovoza 2017. u Užicu (Srbija), na Međunarodnoj konfrenciji o poduzetništvu, čiji je pokrovitelj, uz predsjednika Republike Srbije i Grad Užice, bio i MEF PERSPEKTIVE. Na Konferenciji su prisustvovali članovi tijela SKP 2018 i članovi Međunarodnog kluba laureata „STVARATELJI ZA STOLJEĆA“: gosp. Dragoljub Vukadinović, gosp. Svetozar Janevski, gosp. Vinko M. Ćuro, gosp. Petrašin Jakovljević, g-đa Biljana Jovanović, gosp. Slobodan Spasović i g-đa Gordana Paunović.
 • Treća sjednica programsko-organizacijskih tijela SKP 2018 bit će održana u Dubrovniku početkom prosinca 2018., kada će biti donesene nove važnije odluke – značajne za daljnji razvoj i pripremu Kongresa.
 • Svjetski kongres poduzetnika 2018 bit će održan u Zagrebu, u Hotelu Esplanade (5*) (sudionici će smještaj moći rezervirati u ovom luksuznom hotelu kao i u drugim obližnjim hotelima. Tražite od organizatora ponudu – upute za smještaj).
 • Dio sadržaja SKP 2018, prvenstveno društvenog karaktera, bit će realiziran i u drugim glasovitim objektima i institucijama u Zagrebu: u Umjetničkom paviljonu, u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“, a posjetit ćemo i Muzej za umjetnost i obrt, prekrasnu Ilirsku dvoranu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Muzej suvremene umjetnosti, Muzej svjetskog glasa „Mimara“…
 • Sudionici SKP 2018 prisustvovat će jednom koncertu, posjetiti znamenite izložbe, ugodno se zabaviti i družiti na prijamima i gala večeri posebno organiziranoj za sudionike SKP i njihove goste.
 • Obilježavanje djela, imena i lika Nikole Tesle. Sudionici Svjetskog kongresa poduzetnika, prikladnim će aktivnostima obilježiti djelo, ime i lik Nikole Tesle ali i 75. godišnjicu od smrti ovoga velikana (Smiljan, Hrvatska, 10. srpnja 1856. – New York, SAD, 7. siječnja 1943.). Uz druge aktivnosti, sudionici će posjetiti Tehnički muzej „Nikola Tesla“. Osnovan po uzoru na postojeće velike znanstveno-tehničke muzeje u svijetu, zagrebački Tehnički muzej je općega tipa, to jest složeni muzej znanosti i tehnike za razliku od specijaliziranih tehničkih muzeja koji obrađuju samo pojedino područje tehnike. Ideja o osnivanju te vrste muzeja potječe još s kraja 19. stoljeća, pa je jedno vrijeme u Zagrebu i postojao Trgovačko-obrtnički muzej. Vrijednost životnog djela Nikole Tesle prepoznata je već prigodom svečanog otvorenja Tehničkog muzeja u Zagrebu 1963. godine, kada je ujedno obilježena dvadeseta godišnjica smrti toga genija i velikana znanosti i tehnike. Već je tada dio Muzeja u odjelu Transformacije energije bio posvećen pokusima s Teslinim transformatorom, u kojima su mogli sudjelovati i posjetitelji.
 • Prvu Aleju poduzetnika u svijetu sudionici Svjetskog kongresa poduzetnika proglasit će u jednom od najpropulzivnijih gradova u Hrvatskoj – u gradu Sveta Nedelja (u Zagrebačkoj županiji) čije je službeno geslo „Raj za poduzetnike“. Aleja poduzetnika bit će svečano proglašena i otvorena u dijelu grada gdje se nalazi poslovna zona, što nedvojbeno reflektira mnogo značajnih poruka i simbolike.
 • Funkciju jednog od potpredsjednika Organizacijskog komiteta SKP 2018, umjesto iznenada preminulog kolege Petrašina Jakovljevića, preuzeo je gospodin Aleksandar Marković, generalni direktor „Metalac“ grupe Gornji Milanovac, Srbija.
 • Sudionicima i partnerima Svjetskog kongresa poduzetnika, INFORMACIJA 8
 • Sudionicima i partnerima Svjetskog kongresa poduzetnika, INFORMACIJA 9
 • Sudionicima i partnerima Svjetskog kongresa poduzetnika, INFORMACIJA 10