•  Od 01. 09. 2017. godine aktualan je Poziv za sudjelovanje za širi krug zainteresiranih tvrtki i organizacija, uz naznačene bonifikacije. Ovaj Poziv otvoren je do 31.10. / 16.11. 2018. godine nakon čega naznačene bonifikacije neće moći biti odobravane a navedene vrijednosti usluga će biti uvećane i do 30%.
  •  Druga sjednica programsko-organizacijskih tijela SKP 2018 održana je u Dubrovniku 04.03.2018.godine, kada su donesene najvažnije odluke – značajne za daljnji razvoj i pripremu Kongresa.
  • Svjetski kongres poduzetnika 2018 bit će održan u Zagrebu, u Hotelu Esplanade (5*) (sudionici će smještaj moći rezervirati u ovom luksuznom hotelu kao i u drugim obližnjim hotelima. Tražite od organizatora ponudu – upute za smještaj).
  • Dio sadržaja SKP 2018, prvenstveno društvenog karaktera, bit će realiziran i u drugim glasovitim objektima i institucijama u Zagrebu: u Umjetničkom paviljonu, u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“, a posjetit ćemo i Muzej za umjetnost i obrt, prekrasnu Ilirsku dvoranu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Muzej suvremene umjetnosti, Muzej svjetskog glasa „Mimara“…
  • Sudionici SKP 2018 prisustvovat će jednom koncertu, posjetiti znamenite izložbe, ugodno se zabaviti i družiti na prijamima i gala večeri posebno organiziranoj za sudionike SKP i njihove goste.
  • Obilježavanje djela, imena i lika Nikole Tesle. Sudionici Svjetskog kongresa poduzetnika, prikladnim će aktivnostima obilježiti djelo, ime i lik Nikole Tesle ali i 75. godišnjicu od smrti ovoga velikana (Smiljan, Hrvatska, 10. srpnja 1856. – New York, SAD, 7. siječnja 1943.). Uz druge aktivnosti, sudionici će posjetiti Tehnički muzej „Nikola Tesla“. Osnovan po uzoru na postojeće velike znanstveno-tehničke muzeje u svijetu, zagrebački Tehnički muzej je općega tipa, to jest složeni muzej znanosti i tehnike za razliku od specijaliziranih tehničkih muzeja koji obrađuju samo pojedino područje tehnike. Ideja o osnivanju te vrste muzeja potječe još s kraja 19. stoljeća, pa je jedno vrijeme u Zagrebu i postojao Trgovačko-obrtnički muzej. Vrijednost životnog djela Nikole Tesle prepoznata je već prigodom svečanog otvorenja Tehničkog muzeja u Zagrebu 1963. godine, kada je ujedno obilježena dvadeseta godišnjica smrti toga genija i velikana znanosti i tehnike. Već je tada dio Muzeja u odjelu Transformacije energije bio posvećen pokusima s Teslinim transformatorom, u kojima su mogli sudjelovati i posjetitelji.
  • Prvu Aleju poduzetnika u svijetu sudionici Svjetskog kongresa poduzetnika proglasit će u jednom od najpropulzivnijih gradova u Hrvatskoj – u gradu Sveta Nedelja (u Zagrebačkoj županiji) čije je službeno geslo „Raj za poduzetnike“. Aleja poduzetnika bit će svečano proglašena i otvorena u dijelu grada gdje se nalazi poslovna zona, što nedvojbeno reflektira mnogo značajnih poruka i simbolike.

  • Funkciju jednog od potpredsjednika Organizacijskog komiteta SKP 2018, umjesto iznenada preminulog kolege Petrašina Jakovljevića, preuzeo je gospodin Aleksandar Marković, generalni direktor „Metalac“ grupe Gornji Milanovac, Srbija.