Autori fotografija, s lijeva na desno: Stjepan Rogulja, otok Koločep; Dario Tičić, Zalazak sunca u Rovanjskoj; Ivica Čabrajec, Lokvarsko jezero - Gorski Kotar; Mirko Hanžeković, Rijeka Drava i mrtvica Ješkovo.

O Hrvatskoj

Površina nacionalnog teritorija Hrvatske iznosi 56 594 km2 s 31 479 km2 priobalne vode prigodne za jedrenje, plivanje i ronjenje. Hrvatska zauzima najveći dio istočne obale Jadranskoga mora koje, kao dio Sredozemnoga mora, duboko prodire u europski kontinent. Uski planinski lanac Dinara razdvaja sredozemnu regiju Hrvatske od srednjoeuropskoga kontinentalnog dijela, koji se prostire od istočnih rubova Alpa na sjeverozapadu do obala Dunava na istoku, obuhvaćajući južni dio plodne Panonske nizine. A ako vam ljepota tih krajolika nije dovoljna, otkrit ćemo nešto osvježavajuće: voda iz slavine pitka je u cijeloj Hrvatskoj.

Klima

Dođite u Hrvatsku i uživajte u trima različiti klimatkim zonama: Na obali prevlada ugodna sredozemna klima uz velik broj sunčanih dana godišnje. Ljeta su vruća i suha, a zime blage i vlažne. Temperature su u blagom padu kako se rećete prema unutrašnjosti gdje prevlada kontinentalna umjerana klima. Na visinama iznad 1200 doćekat će vas svjež planinski zrak.

Valuta

Hrvatska se 2019. nada prijeći na euro, no do tada na snazi ostaje nacionalna valuta, hrvatska kuna, koja se sastoji od 100 lipa. Novac možete razmijeniti u bilo kojoj banci, mjenjačnici, poštanskom uredu te u gotovo svim putničkim agencijama, hotelima i kampovima. Na gotovo svim prodajnim mjestima i na bankomatima moguće se koristiti i kreditnim karticama kao što su Visa, MasterCard, American Express, Diners, itd.

Više informacija na sljedećem linku.